Succesvolle reizen leerlingen Stedelijk College

In de voorlaatste week van juni zijn 3 e jaars leerlingen van onze school op reis geweest. Een groep van 20 leerlingen met 4 begeleidende docenten hebben Schotland bezocht. Met de boot van IJmuiden naar Newcastle en vervolgens naar de schotse hoofdstad Edinburgh. De mooie oude stad is aan alle kanten bekeken en de leerlingen hebben hun in de lessen geleerde Engels kunnen oefenen.

Het was de eerste keer dat leerlingen van onze school naar Schotland zijn afgereisd. De enthousiaste verhalen bij terugkomst kunnen reden zijn om de reis volgend jaar te herhalen.

25 andere leerlingen maakten een 10 daagse reis naar Nitra in Slowakije. Zij verbleven in een oud Franciscaner klooster en hebben praktische werkzaamheden verricht in de tuinen van het klooster en het verderop gelegen hospice. Naast tuinwerk is er ook geschilderd en gestuukt. “Handicap” deze week was het schitterende weer met de hoge temperaturen. Ter verlichting van het zware werk werd dan ook regelmatig het openlucht zwembad in het stadspark van Nitra bezocht.

Halverwege de week is een uitsapje gemaakt naar de Hongaarse hoofdstad Budapest en afgelopen zaterdag is de gehele dag doorgebracht in de Tsjechische hoofdstad Praag. Ook deze reis was zeer succesvol. Volgend schooljaar weer!