Dag 2 met de Slowaken

Belevenissen van maandag 11 sept.
Vanmorgen om 8 uur de Slowaken opgehaald in Den Haag. Naar school gereden en daar stonden Paul Koops, Anne Brand en 4 leerlingen van 4TL klaar om mee te gaan naar Avifauna.

In Avifauna kregen we gids Allan mee, een Engels sprekende gids, die allerlei wetenswaardigheden vertelde tijdens een rondwandeling door het park. Het leukste was uiteindelijk de lori’s die je mocht voeren. Het weer was prima in Avifauna, heerlijk in de zon.

Terug gekeerd op school hebben we wat gedronken in de docentenaula waarna we op weg gingen naar de fietsverhuur om een middagje te gaan fietsen. Door miscommunicatie ging dit fietsen niet door en pakten we de busjes weer om toch daarheen te gaan waar we heen wilden. Als eerste naar boerderij ’t Geertje. Met de bussen was overigens een uitkomst want het stortregende inmiddels. Fietsen was dan niet erg prettig geweest!

Bij ’t Geertje moesten natuurlijk de kleine geitjes gevoerd worden met flesjes melk. De Slowaakse leerlingen hebben zich enorm vermaakt hiermee. Ook de rest van de dieren konden op de Slowaakse belangstelling rekenen. Met name de 2 reusachtige varkens die gebigd hadden (een van hen had een 20-ling op de wereld gezet) en de 2 enorme koeien die waarschijnlijk zeer binnenkort gaan kalveren.

Na ’t Geertje zijn we naar de boerderij van Martin en Maria gereden, alwaar Maria ons welkom heette met drankjes en stroopwafels. Een rondleiding op de boerderij werd zeer gewaardeerd. De paarden en stieren hadden ook hier de voltallige Slowaakse belangstelling.
Na het bezoek aan de boerderij moesten we ook langs de 3 molens. Precies daar werd het even droog en brak zelfs de zon door voor mooie foto’s.

Terug op school werden we in het restaurant verwelkomd en kregen we een heerlijke macaronimaaltijd voorgeschoteld met worteltjestaart als toetje. Als laatste volgde nog een rondleiding door het praktijkgedeelte van de school. Ook onze eigen TL-leerlingen keken de ogen uit. Hier waren ze nog nooit geweest.

Al met al een prachtige 2e dag met onze Slowaakse gasten.