KeuzeWerkTijd

Leerlingen en ouders hebben invloed op het lesrooster. Een groot deel van het rooster kan worden ingezet naar de behoefte van de leerling. Iedere leerling kan 9 uur per week invloed uitoefenen op het eigen lesrooster. Dit kan op drie gebieden.

  • KeuzeWerkTijd
    Iedere week kan een leerling zes uur zelf indelen. Hiermee bepaald de leerling met behulp van de mentor zelf aan welke vakken er extra wordt gewerkt. Dat kan zijn omdat er extra aandacht moet worden besteed aan een moeilijk vak, maar ook omdat een vak leuk is en een leerling meer uitdaging zoekt.

  • ProfielWerkTijd
    Tijdens een kennismakingsronde van enkele weken, laten we de leerlingen kennismaken met alle profielen die we als school aanbieden. Na de eerste kennismaking, kiezen de leerlingen zelf met welk profiel ze iedere twee weken verder gaan kennismaken.

  • Masterclasses
    De week wordt iedere vrijdag afgesloten met hele toffe masterclasses. Leerlingen maken een keuze uit Sport, Kunst & Cultuur en Technologie. Het Stedelijk College heeft voor deze lessen hiervoor samenwerkingsverbanden met o.a. Music Soulhouse, Theatergroep Greg & Baud, CKC en MBO Rijnland.